Úvodní stránka » AKCE » 2022, Aktuality » Psycho-rehabilitační pobyt rodin ve Skalné

Psycho-rehabilitační pobyt rodin ve Skalné

11 září 2022

Jako každým rokem uspořádal i letos pobočný spolek SPMP ČR Asociace pro Handicap týdenní pobyt rodin s postiženými dětmi.

Tentokrát byla zvolena oblast nejzápadnějšího koutu Čech – Chebská pánev. Dočasným domovem se stalo ubytovací zařízení s restaurací „Pod komínem“ v malebném městečku Skalná. Nikdo z účastníků pobytu před tím tento kraj neznal a byli jsme velmi mile překvapeni jeho malebností. Proto také vedly kondiční a rehabilitační vycházky a výlety hlavně do přírody, dále pak do proslulých lázní a na historické památky.

Navštívili jsme, mimo jiné zajímavosti, proslulý Chebský hrad a tvrz Seeberg. Také jsme prošli město Františkovy Lázně, které se pyšní svoji neopakovatelnou atmosférou. Zlatým hřebem programu byl pak výlet do rezervace SOOS, kde byl proveden průzkum naučné stezky s vývěry bahenních sopek a plynů. Mimochodem, trasa je výborně přizpůsobena vozíčkářům. Expedice do SOOS byla, k radosti nejen dětí, korunována projížďkou úzkokolejnou dráhou. Také jsme podnikli výpravu na sopečný útvar Železná hůrka, což je jedna z mála skutečných sopek na našem území.

Setkání rodičů postižených dětí, setkání lidí se stejnými problémy, se stejným přístupem k práci a k životu, setkání dětí samotných mezi sebou a jejich sociální začlenění, to jsou hlavní aktiva takovýchto akcí, které náš spolek organizuje.

Na závěr dovolte poděkování sponzorům bez kterých by se tento pobyt nemohl uskutečnit.

   

2022, Aktuality